Smakar allra bäst ljummet.
Instruktioner
- Ger 4 bröd
- Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt rågmjöl, salt och det mesta av vetemjölet. Bearbeta till en fast och smidig deg. När man har råg i så blir degen alltid lite kletig, så häll inte i för mycket mjöl. Låt degen jäsa i ca 30 minuter under bakduk.
- Skala vitlöken och hacka den fint. Rör ihop med keso ch smör. Knåda degen och dela den i 4 delar. Kavla ut varje bit tillen rektangel som är lika lång som bakplåten och ca 15 cm bred.
- Bred en fjärdedel av fyllningen på varje rektangel och rulla ihop från långsidan. Lägg bröden på smord bakplåt och låt jäsa i ca 40 minuter. Värm ugnen till 225 grader. Snitta bröden med en vass kniv. Grädda 20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Publicerat den
2 februari 2012
Liknande recept
Skriv kommentar