Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord äppelpuré 4 mån

 
Skriv ut

Eftersom vi har ett barn med gomspalt gör jag barnmaten själv nu mera INTE för att vara duktig utan för att han helt enkelt behöver tunnare konsistens på sin mat pga av spalten. Det vill gärna hamna i näsan och då känns det bättre om det är lite mer vätska i och det kan man ju reglera som man vill när man gör egen barnmat. Så för mig kommer det bli en hel del hemmakokt framöver, och det vill jag dela med mig av och KUL är det, fattar inte varför jag inte gjorde detta innan ;) Så inget ont som inte har något gott med sig?!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala och klyfta äpplen. (Jag hade 5 medelstora till just denna omgång som också var smakportioner, med tiden då det går åt mer öka mängden).
  2. Fyll på lite vatten på botten av en kastrull. (Äpplen innehåller mycket vätska så det är mer för att de inte ska bränna fast prova dig fram.)
  3. Koka ca 10-15 minuter så de blir riktigt mjuka. Mixa dem med stavmixer till riktigt slät konsistens. Låt svalna.
  4. Töm sedan upp på små burkar (Jag använde engångsburkar à 100 ml). Perfekt i början när det inte går åt så mycket.
  5. Hållbar ca: 14 dagar i kylskåp. Går givetvis att frysa in. Glöm inte skriva datum när det kokades.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.