Hittade detta recept och citerar "Denna keso blev mycket godare än den köpta. Nu äter jag smörgåsar med stora kesoberg!"
Instruktioner
- Värm mjölken till rumstemperatur, tillsätt rumsvarm filmjölk.
Låt stå ca 1 timme.
- Värm igen till 30 grader och tillsätt ostlöpe utrört i vattnet.
Låt stå tills mjölken 'stelnat', ca 1 timme.
- Bryt ostmassan, skär små kuber i kastrullen med en kniv. Rör några minuter.
Värm långsamt under omrörning till 47 grader.
- Häll i en sil eller durkslag med silduk i, sätt en bunke under och samla upp vasslen.
Dela massan med fingrarna så att den inte klumpar ihop.
Dela den då och då under ca 1 timme tills det inte längre rinner av någon vassle.
- Häll över i en burk, tillsätt lite salt och 1 msk- 1 dl grädde (beror på hur torr/blöt keso du vill ha).
Publicerat den
1 april 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
vart köpte du löpe ? :)
Löpe finns att köpa på de flesta apotek eller i de flesta mat affärer bland mejeriprodukterna, ex har ica här i boxholm det men utbudet kan ju variera.
Tack så hemskt mycke.I helgen gör jag keso och det är värt mödan....
Hej! Tack för den jätte goda receptet. Keso smakar gudomligt.Jag skall använda den i bakverk och dessertpannkakor. Eftersom jag äter keso till frukost varje dag blir det lite dyrt åtminstone första gången ostlöpe kostade 45:- på apoteket. Glad vår