Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord keso

(4 kommentarer)  
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Hittade detta recept och citerar "Denna keso blev mycket godare än den köpta. Nu äter jag smörgåsar med stora kesoberg!"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm mjölken till rumstemperatur, tillsätt rumsvarm filmjölk. Låt stå ca 1 timme.
  2. Värm igen till 30 grader och tillsätt ostlöpe utrört i vattnet. Låt stå tills mjölken 'stelnat', ca 1 timme.
  3. Bryt ostmassan, skär små kuber i kastrullen med en kniv. Rör några minuter. Värm långsamt under omrörning till 47 grader.
  4. Häll i en sil eller durkslag med silduk i, sätt en bunke under och samla upp vasslen. Dela massan med fingrarna så att den inte klumpar ihop. Dela den då och då under ca 1 timme tills det inte längre rinner av någon vassle.
  5. Häll över i en burk, tillsätt lite salt och 1 msk- 1 dl grädde (beror på hur torr/blöt keso du vill ha).

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • jennnnnnnnny 2 april 2009

    vart köpte du löpe ? :)

  • josse12 2 april 2009

    Löpe finns att köpa på de flesta apotek eller i de flesta mat affärer bland mejeriprodukterna, ex har ica här i boxholm det men utbudet kan ju variera.

  • prettyrose70 2 april 2009

    Tack så hemskt mycke.I helgen gör jag keso och det är värt mödan....

  • Okänd 4 april 2009

    Hej! Tack för den jätte goda receptet. Keso smakar gudomligt.Jag skall använda den i bakverk och dessertpannkakor. Eftersom jag äter keso till frukost varje dag blir det lite dyrt åtminstone första gången ostlöpe kostade 45:- på apoteket. Glad vår

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.