Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjord kvarg

(1 kommentar)  
Skriv ut

Du får ca 500 gram kvarg.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll filmjölken i en kastrull och värm under lätt omrörning till 40-50º tills den skär sig.
  2. Sila sedan massan genom ett kaffefilter. Låt den rinna av i 5-10 minuter tills massan har tjocknat till bredbar konsistens.
  3. Använd vasslan som degspad till matbröd.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • zabcia 5 november 2011

    Eller stoppa hela paketet i frysen. Dagen efter riv av papret och lägg isklumpen i en durkslag med kökshandduk i botten. Efter några timmar har man perfect kvarg utan risk att det blir torra klumpar. Detta kan hända om man kokar filen i kastrullen någon minut för länge. (Inte alla har kökstermometer)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.