Till dig som har tillgång till eget kött och tycker om att göra din mat från grunden.
Instruktioner
- Mal späckfläsk, potatis och lök. Blanda alltsammans och tillsätt kryddorna. Forma smeten till en pannbiff och provstek den för att känna om kryddningen är bra.
- Stoppa smeten mycket löst i fjälster med assistent, Själv tycker jag det går bäst med en gammal hederlig korvstoppare som man vevar för hand, för då får man inte med så mycket luft i korvskinnet som man får med en köksmaskin.
- Själv stoppar jag hälften av smeten i fjälster och den andra hälften fryser jag in i ½ kg paket som jag tar upp och steker i stekpannan som pannbiffar. Vi kallar detta slammerfärsbiffar, jätte gott.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott....älskar värmlandskorv ;)
Korven är säkert jättegod, men hur får du det till att bli 5 kg? Jag får det till lite drygt 3 kg.