Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda kycklingköttbullar i sås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Du behöver en köttkvarn till detta recept. Hemgjord kycklingfärs blir mycket bra, tar åt sig smaker enormt fint. Ha blöta händer när färsen skall formas. Denna rätt kan förberedas i förväg fram tills servering när såsen färdigställs. Det är riktigt stora köttbullar i detta recept, som små pannbiffar, på italienskt vis, fast det smakar grönt av citrus.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samtliga torra ingredienser, samt färsk persilja i ett kärl. Mal kycklingkött på finaste insatsen, normalt 3 mm. (Innan färsen kryddas kan det vara idé att koka ett par små "frikadeller" till katten, så slipper man katten runt benen :)
  2. Blanda kryddorna i färsen, ställ kallt ca 30 min. Häll mjöl på en tallrik, salta och peppra och rör om i mjölet. Forma stora köttbullar av färsen, rulla i mjölet och stek (ca 16 st).
  3. Såsen: Finhacka löken och svampen fint, stek i matfett tills det är väl brynt. Slå över curry, och vatten och blanda om. Slå över crème fraiche, tomatpuré och persilja.
  4. Häll köttbullarna i såsen, låt kycklingköttbullarna bli varma.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.