Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda marängbottnar

 
Skriv ut

Lätta att göta till tårtor eller att krossa till bakelser eller glassbomber.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125°.
  2. Rita cirklar, 18-19 cm i diameter, på ett bakplåtspapper.
  3. Vanlig maräng: Vispa upp vitorna och sätt till sockret lite i sänder. Vispa tills smeten är blank och styv och ser ut som innehållet i en kokosboll. Sjuden maräng: Sätt en vid kastrull med vatten på spisen och låt det sjuda, inte koka. Placera bunken med äggvita i vattenbadet och vispa som till vanlig maräng tills smeten är blank, styv och varm, 60-70°.
  4. Fördela smeten i cirklarna och bred ut den. Grädda mitt i ugnen i 40-50 minuter eller till dess bottnarna släpper papperet.
  5. När bottnarna kallnat bör de förvaras torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.