Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemgjorda savoiardikex

(1 kommentar)  
Skriv ut

Goda att ätas som dom är. Men användes med fördel om du gör din egen tiramisu. Jag kan ibland ha lite svårt att hitta hiita sådana kex i affären när jag skall göra tiramisu och blev överlycklig när jag kom över detta recept. Tänkte därför dela med mig av ett kanonrecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösigt med 75 g socker i en skål. Tillsätt 75 g mjöl och salt i omgångar under ständig omrörning. Vispa äggvitorna i en annan skål till hårt skum och vänd försiktigt ner i äggsmeten.
  2. Smörj en plåt med smör och pudra den med mjöl. Fyll en spritspåse med avlång spets. Spritsa ut ca 10 cm långa stavar med tillräckligt med mellanrum på plåten.
  3. Blanda florsockret med resten av sockret och pudra hälften över de utspritsade kexen. Vänta 10 minuter tills sockret dragits in i kexen och pudra över resten av sockerblandningen.
  4. Grädda kexen i 150 tills de är gyllenbruna. Ta ut plåten och lyft försiktigt upp kexen och och låt kallna på bakgaller.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Beagus 22 oktober 2016

    Ska det vara 75 g ( gör så här) eller 90 g ( ongriedenser ) mjöl ?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.