Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemkokt senap med honung och chili

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En underbar, lagom söt och stark senap. Ingen jul utan denna jättegoda senap. Jag gör den helst ett par veckor innan så senapen får mogna. Hållbar i upp till 3-4 månader om den står kallt. Jätte lätt att dubblera, en jätte fin gåbort present också till billig penning! Satsen ger 4 dl senap.

Ingredienser

Instruktioner

Sjud senapsfröerna i vattnet ca 5minuter. Tillsätt resten av ingredienserna, utom honung och chili. Rör om ordentilgt, mixa senapen hyfsat slät, lite av de grova senapskornen bör vara hela. Tillsätt honung och chili, blanda väl. Häll upp på rena glasburkar, låt mogna ett par veckor i kylen eller kallt skafferi.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.