Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemkokta kräftor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Bra och gott recept då man vill koka kräftorna själv. Gör succé varje år.

Ingredienser

Instruktioner

Skölj kräftorna noga, det är bra om de varit i sump eller liknande ett dygn så de hunnit tömma tarmen. Koka upp allt utom dillen och lägg i kräftorna (de största först) 5-10 åt gången beroende på kastrullens storlek. Inte för många åt gången för då kyls vattnet. Lägg rikligt med krondill mellen lagren kräftor och överst. Låt koka 8-10 min från det har kokat upp efter de sista kräftorna lagts i. Kyl kastrullen i kallt vatten omgående, byt vatten ofta i början så kylningen går snabbt. Låt dra i lagen kallt 12-24 timmar, ät och njut! Receptet går att dubbla många gånger bara man har tillräckligt stort kokkärl och effektiv spis som orkar hålla vattnet kokande.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ros 8 augusti 2010

    Hej! Tack för ett gott och bra recept på att koka egenfångade kräftor Ha det så bra! Mvh Ros

  • koccken1 16 augusti 2012

    tackar för detta recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.