Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad bearnaise

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enklare än de recept som finns här. Använd elvisp

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken. Krossa vitpepparkornen. Lägg lök, pepparkorn, vinäger och dragon i en kastrull. (Det går bra att använda både torkad och inlagd dragon.) Låt koka in tills en tredjedel återstår.
  2. Ta kastrullen från värmen. Sila vätskan och låt svalna. Tillsätt äggulor och vispa över vattenbad tills såsen blir krämig. (Såsen får aldrig koka). Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det skirade smöret. Börja droppvis. Öka sedan till en fin stråle när såsen binder.
  3. Smaksätt med salt, peppar, persilja, finhackad dragon och cayennepeppar.
  4. (Tips; spara äggvitan och frys in den för senare användning)

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.