En hemlagad chokladpudding är väldigt enkel att göra och smakar så mycket bättre än färdigblandad pulverpudding.
Instruktioner
- Sätt 1 dl av mjölken åt sidan. Värm upp resten av mjölken i en kastrull på svag värme.
- Hacka chokladen och blanda ner den i mjölken. Låt chokladen smälta i mjölken. Rör om hela tiden.
- Ta kastrullen från spisplattan när chokladen har lösts upp i mjölken. Blanda ihop potatismjölet med den sparade, kalla mjölken.
- Sätt tillbaka kastrullen på plattan och låt chokladmjölkblandningen sjuda upp igen. Blanda ner socker, vaniljsocker och salt under omrörning. När alltsammans sjuder, blanda ner mjölken med potatismjölet och rör om hela tiden tills det åter sjuder och puddingen har tjocknat.
- Ta kastrullen från plattan. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd försiktigt ner de vispade äggvitorna i den svala chokladpuddingen. Blanda väl tills puddingen är luftig och porös.
Publicerat den
14 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Testade denna chokladpudding igår, och riktigt god blev den! Men.. Vet inte om jag gjorde nånting fel - den tjocknade jättebra innan vitorna, blandade i vitorna och den blev lätt att hälla i formen. Sen in i kylen för att stelna. Men den stelnade aldrig, fortfarande jättelös... Vilket jag gissar att den inte ska vara? Jag vill ha min chokladpudding stelnad iaf :) men vet inte vad jag kan ha gjort för fel.. (Men som sagt, den smakar fortfarande väldigt bra iallafall! :) )
Äggvitorna får inte blandas i förrän puddingen har svalnat
Den blev ju inte jättestel precis.