Pytt kan du göra på nästan allt som finns i kylen och skafferiet. Här har vi blandat grönsaker med en bit falukorv.
Instruktioner
- Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skölj, kärna ur och ta bort sidoväggarna på paprikorna och tärna dem. Skölj och strimla purjolöken.
- Smält matfettet i en stekpanna. Fräs potatis och grönsaker några minuter på medelvärme.
- Skär falukorven i tärningar och lägg ner dem i stekpannan. Låt dem fräsa med i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna, ev skurna i bitar. Bönorna behöver inte tinas före.
- Värm pytten tills den är genomvarm. Krydda ev med salt och peppar. Riv pepparroten och strö den över pytten.
- Tvätta ev äggen, dela dem och låt gulorna ligga kvar i ena skalhalvan. Lägg upp pytten på varma tallrikar och ställ ett äggskal med äggula ovanpå varje portion. Servera genast.
Publicerat den
8 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar