Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad falupytt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Pytt kan du göra på nästan allt som finns i kylen och skafferiet. Här har vi blandat grönsaker med en bit falukorv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i små tärningar. Skölj, kärna ur och ta bort sidoväggarna på paprikorna och tärna dem. Skölj och strimla purjolöken.
  2. Smält matfettet i en stekpanna. Fräs potatis och grönsaker några minuter på medelvärme.
  3. Skär falukorven i tärningar och lägg ner dem i stekpannan. Låt dem fräsa med i ca 5 minuter. Tillsätt bönorna, ev skurna i bitar. Bönorna behöver inte tinas före.
  4. Värm pytten tills den är genomvarm. Krydda ev med salt och peppar. Riv pepparroten och strö den över pytten.
  5. Tvätta ev äggen, dela dem och låt gulorna ligga kvar i ena skalhalvan. Lägg upp pytten på varma tallrikar och ställ ett äggskal med äggula ovanpå varje portion. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.