Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad fiskpaté

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är lätt att göra sin egen fiskpaté och det är lätt att variera den allt efter tillgång på fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Förvara fisken kallt tills du skall bereda den. Vispa äggen lätt i en bunke, tillsätt grädden och sedan fiskfärsen. Rör ned den hackade dillen och smaksätt med salt och nymald peppar. (Om du gillar muskot kan du riva i lite.)
  2. Lägg hälften av smeten i en ugnfast form, fyll på med de nyskalade färska räkorna och sparrisen. Toppa med resten av fiskfärsen.
  3. Sätt ugnen på ca 200 grader och grädda patén i vattenbad ca 1 timma.
  4. Servera en kall romsås (mitt recept på kall romsås) och nykokt potatis till. Patén kan ätas såväl varm som kall.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.