Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad pastadeg

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Vilken skillnad med pasta som är nygjord! Min pappa gjorde ibland med en s.k. pastamaskin, men det behöver man inte. Det är INTE svårt heller.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg mjöl, salt, olja & ägg i en matberedare. Kör till en deg. Strö över lite mjöl. Slå in den i plastfolie & låt den vila i kylen under 30 minuter.
  2. Kavla ut degen tunt vänd ofta. Skär ut remsor/rutor, längd storlek som man tycker. Koka i lättsaltat vatten 3-5 minuter, serveras direkt.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • evanoa 9 april 2009

    Jag har lagat pastandegen till ravioli och för mig blir denna pasta alldeles för bastant och degig, tror att man, som i Italien, måste byta ut vanligt vetemjöl mot 100% duromvete

  • merapasta 30 januari 2011

    Hej! Testa följande recept, durumvetemjölet rekommenderar jag starkt: 2 dl Durumvetemjöl 1 Ägg 2 Äggulor 1 Tsk salt Mer info på: http://merapasta.wordpress.com/ Ta bara gånger två om ni vill ha för drygt fyra personer, stora portioner.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.