Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad pesto

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Klassisk italiensk pesto med basilika, pinjekärnor, parmesan, vitlök och olivolja. Tips! Variera peston: - Tillsätt rivet citronskal eller Zeta Citronolja eller Zeta Olivolja Chili & Vitlök - Byt ut pinjekärnorna mot rostad mandel eller hasselnöt, valnötter eller cashewnötter. - Ersätt hälften av basilikan med färsk timjan - Byt ut basilikan mot ½ påse rucola

Ingredienser

Instruktioner

Rosta pinjekärnorna i en torr stekpanna och mixa dem tillsammans med plockade basilikablad, vitlök och olivolja. Vänd ned parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Hemlagad pesto är underbart gott och enkelt att göra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.