Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad ravioli

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det är godare att göra den själv.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda båda mjölsorterna samt salt på bakbord eller i bunke. Gör en grop i mitten och häll ner ägg och olja. Arbeta med händerna ihop en smidig deg.
  2. Tillsätt eventuellt vatten så att degen blir mjuk men inte klibbig. Lägg den i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kyl.
  3. Finhacka lök och vitlök. Skär parmaskinkan i småbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och skinka tillsammans med rivet citronskal, peppar, rosmarin och timjan ca 1 minut. Blanda ner färsen och se till att den blir finfördelad. Stek ca 1 minut.
  4. Rör ner tomatpuré, kalvfond och vitt vin och låt alltsammans puttra i ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat bort. Blanda ner riven parmesan och rivet bröd och låt blandningen kallna.
  5. Ta en del av degen och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. Vänd den flera gånger och kavla så att du vet att den går att lossa från bakbordet.
  6. Fortsätt kavla så att den blir lövtunn. Klicka ut färsfyllning med minst 2 cm mellanrum på halva ytan av den utkavlade degen. Pensla med vatten mellan färsen och vik över den andra halvan av degen. Tryck till mellan fyllningarna.
  7. Sporra ut de färsfyllda kuddarna och sära försiktigt på dem. Tryck lite lätt runt kanterna så att degen fäster. Lägg dem bredvid varandra på ett lätt mjölat underlag. Kavla ut resten av degen och gör på samma sätt.
  8. Koka raviolin i rikligt med lättsaltat vatten ca 3 minuter. Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Hans481 14 januari 2012

    Gott och för att vara första gången med mina nyinköpta pasta-attiraljer ganska enkelt. Det tar lite tid, det gör ingenting eftersom det är roligt.

  • melande 13 november 2014

    kanon recept, himmelskt gott ,kan bara buga och bocka och tacka.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.