Det är godare att göra den själv.
Instruktioner
- Blanda båda mjölsorterna samt salt på bakbord eller i bunke. Gör en grop i mitten och häll ner ägg och olja. Arbeta med händerna ihop en smidig deg.
- Tillsätt eventuellt vatten så att degen blir mjuk men
inte klibbig. Lägg den i en plastpåse och låt den vila minst 1 timme i kyl.
- Finhacka lök och vitlök. Skär parmaskinkan i småbitar. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök, vitlök och skinka tillsammans med rivet citronskal, peppar, rosmarin och timjan ca 1 minut.
Blanda ner färsen och se till att den blir finfördelad. Stek ca 1 minut.
- Rör ner tomatpuré, kalvfond och vitt vin och låt alltsammans puttra i ca 10 minuter eller tills det mesta av vätskan kokat bort. Blanda ner riven parmesan och rivet bröd och låt blandningen kallna.
- Ta en del av degen och kavla ut den på ett lätt mjölat bakbord. Vänd den flera gånger och kavla så att du vet att den går att lossa från bakbordet.
- Fortsätt kavla så att den blir lövtunn. Klicka ut färsfyllning med minst 2 cm mellanrum på halva ytan av den utkavlade degen. Pensla med vatten mellan färsen och vik över den andra halvan av degen. Tryck till mellan fyllningarna.
- Sporra ut de färsfyllda kuddarna och sära försiktigt
på dem. Tryck lite lätt runt kanterna så att degen fäster. Lägg dem bredvid varandra på ett lätt mjölat underlag. Kavla ut resten av degen och gör på samma sätt.
- Koka raviolin i rikligt med lättsaltat vatten ca 3 minuter. Servera dem med lite olivolja ringlad över, nymald svartpeppar, färsk basilika, färsk rosmarin samt riven färsk parmesan.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gott och för att vara första gången med mina nyinköpta pasta-attiraljer ganska enkelt. Det tar lite tid, det gör ingenting eftersom det är roligt.
kanon recept, himmelskt gott ,kan bara buga och bocka och tacka.