Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagad sojamjölk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Enkelt recept för att göra din egen sojamjölk av sojabönor.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och blötlägg sojabönorna i rikligt med vatten över natten (eller minst 4 timmar).
  2. Lägg de svällda sojabönorna i en blender med filter (så sojabönsmassan kan separeras från mjölken) och häll i vattnet.
  3. Mixa på högsta effekt i ungefär 30 sekunder. Rör om bland sojabönorna och upprepa några gånger tills alla bönor har mixats.
  4. Häll över mjölken i en kastrull och låt det koka upp och låt det puttra en stund. Du kan eventuellt blanda i lite socker i mjölken efter egen smak.
  5. Sojamassan (Okara) som blir över kan användas i exempelvis vissa traditionella japanska maträtter.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • a-lie 11 oktober 2010

    Kanonenkelt recept på hur man gör egen sojamjölk. Har ingen blender så jag silade drycken i en nätsil efter att ha mixat den..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.