- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Snabbt, gott och enkelt. Dessutom fettsnålt!
Kom till en dag när ork och lust att stå vid spisen var obefintlig.
Instruktioner
- Tina kycklingen ordentligt.
- Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
- Blanda salt och peppar (eller om du vill ha andra kryddor, dessa) i mjölet i en djup tallrik eller liten skål.
- Knäck äggen och vispa ihop dem i en annan skål.
Häll upp skorpmjöl i en tredje skål.
- Gör en klassisk dubbelpanering av kycklingen, alltså doppa först i mjölet, sedan ägget och sist i skorpmjöl.
- Lägg kycklingen på galler (jag använde det som redan finns i ugnen) och sätt in i ugnen.
- Efter 10 minuter är det lagom att vända kycklingbitarna och så vänta 10 minuter till.
- Servera med olika dippsåser (t.ex sweetchilisås) och ev. ris eller pommes.
Publicerat den
9 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta måste jag testa, min son älskar nuggets,, hoppas han gillar hemgjorda. du får höra vad han tyckte...
Nu har vi prövat dom, det vart uppskattat för utom att han ville ha dom friterade nästa gång.... :) visst går det?
Hej, undrar vilken storlek det skall vara på nuggetsbitarna?
Nu äntligen har jag lagat nuggets. Tack för receptet. De blev jättebra, en rykande åtgång vid matbordet. Men jag skall vara lite mer generös med kryddorna nästa gång bara.
Jag letade upp ditt recept på Kycklingnuggets .. Du vet de där finns ju färdiga som bl.a Guldfåglen har, men tanken är nu att fixa till de här på egen hand:-) Tack för recept./Pialotta
Jättegoda nuggets! kommer att göras fler gånger!