Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlagade kycklingnuggets

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Snabbt, gott och enkelt. Dessutom fettsnålt! Kom till en dag när ork och lust att stå vid spisen var obefintlig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tina kycklingen ordentligt.
  2. Börja med att sätta ugnen på 220 grader.
  3. Blanda salt och peppar (eller om du vill ha andra kryddor, dessa) i mjölet i en djup tallrik eller liten skål.
  4. Knäck äggen och vispa ihop dem i en annan skål. Häll upp skorpmjöl i en tredje skål.
  5. Gör en klassisk dubbelpanering av kycklingen, alltså doppa först i mjölet, sedan ägget och sist i skorpmjöl.
  6. Lägg kycklingen på galler (jag använde det som redan finns i ugnen) och sätt in i ugnen.
  7. Efter 10 minuter är det lagom att vända kycklingbitarna och så vänta 10 minuter till.
  8. Servera med olika dippsåser (t.ex sweetchilisås) och ev. ris eller pommes.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • annelieberggren 27 augusti 2008

    Detta måste jag testa, min son älskar nuggets,, hoppas han gillar hemgjorda. du får höra vad han tyckte...

  • annelieberggren 13 november 2008

    Nu har vi prövat dom, det vart uppskattat för utom att han ville ha dom friterade nästa gång.... :) visst går det?

  • camreg 25 mars 2009

    Hej, undrar vilken storlek det skall vara på nuggetsbitarna?

  • camreg 21 april 2009

    Nu äntligen har jag lagat nuggets. Tack för receptet. De blev jättebra, en rykande åtgång vid matbordet. Men jag skall vara lite mer generös med kryddorna nästa gång bara.

  • kafferasten 24 maj 2009

    Jag letade upp ditt recept på Kycklingnuggets .. Du vet de där finns ju färdiga som bl.a Guldfåglen har, men tanken är nu att fixa till de här på egen hand:-) Tack för recept./Pialotta

  • sandraback 19 september 2011

    Jättegoda nuggets! kommer att göras fler gånger!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.