Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemlig kladdkaka

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

En kladdkaka att äta med gott samvete. Helt utan ägg, vanligt socker och vetemjöl. Den hemliga ingrediensen är nämligen svarta bönor. Tro det eller ej, men smarrig blev den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Mixa bönorna, använd gärna en matberedare. Häll ner resten av ingredienserna utom nötterna. Mixa till en slät smet. Vänd ner de hackade paranötterna i smeten.
  3. Smörj en form med kokosolja, och strö med lite kokosflingor om du vill. Bred ut smeten i en fyrkantig form med sidorna 23x23 cm, eller i en rund form som mäter 23-26 cm i diameter.
  4. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna.
  5. Smält chokladen och pensla över kakan när den svalnat. Låt chokladen stelna och skär sedan kakan i fina bitar. Servera bitarna eventuellt med lite vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.