Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord Björnbärssoppa

 
Skriv ut

Finns inget bättre!! Speciellt bra när man känner sig lite risig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp 500g björnbären i 1,5l vatten. Sila bort björnbären och lägg tillbaka dom i den tomma grytan. Pressa bären med slev eller dylikt. Häll på lite vatten över bären och låt koka rejält några minuter. Blanda denna sista "soppa" med den soppa som redan är silad. Tillsätt 0,5dl socker och öka efter behag (max 1,5 dl). Koka upp och red med potatismjöl upplöst i vatten till önskad konsistens. Kyl ner!
  2. Väl kyld tycker jag att den är bäst. Men det är efter eget tycke och smak... Kan drickas som den är eller ätas på tallrik med någon form av skorpor...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.