Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord blodpudding

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme 40 minuter
Skriv ut

Ett bra vardagsrätt, godast nygjord men går bra att frysa in.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint och fräs den i margarinet. Låt svalna.
  2. Vispa samman blod och mjölk eller svagdricka. Rör i mjölet, löken, sirap och kryddorna.
  3. Fyll smeten i två avlånga smorda formar ca 1,2 liter. Täck med aluminiumfolie och koka puddingen i vattenbad i 200 graders värme i ca 1 1/4 - 1½ timme.
  4. Avnjut den nygräddad med stekt bacon och lingonsylt. Och naturligtvis med en portion råkost till. Kan sedan skivas och stekas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.