Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord chiliröra/sås

(2 kommentarer)  
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Mycket bra sätt att spara på sina små chilis om man odlar upp dem själva. Med de chilifrukterna som jag använde blev detta mycket starkt Det är därför jag kokar upp röran så jag ska döda bakterierna. Provade en gång utan att koka upp och då möglade det innom någon månad fast man inte hade öppnat burken. Men när jag har kokat upp dem så har de alltid klarat sig sedan öppnade i kylen rätt länge innan de blir dåliga också. OBS: Se till att inte andas in så mycket av ångorna som kommer när den står o puttrar lite. Det kan tjännas i halsen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finputsa chilifrukterna från stjälkar.
  2. Lägg ner de två tomaterna i en skål och mixa med en stavmixer.
  3. Lägg därefter i chilifrukterna och mixa ihop. (jag tog i allt av chilifrukter, man kan ju ta bort fröerna så blir det inte lika starkt)
  4. Koka upp röran så att lite vatten kan få ånga bort.
  5. Stjälp sedan upp på burkar.
  6. OBS...Denna röran blir inte som chili-saker man köper, utan denna blir rätt rinnig.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Gnospen45 7 januari 2014

    Jag är rädd att det inte håller sig fräscht. Har själv försökt med tomat och chili utan salt, ättika eller konserveringsmedel. Det möglade efter bara någon vecka.

  • espresso222 14 januari 2014

    Det är därför jag kokar upp röran så jag ska döda bakterierna. Provade en gång utan att koka upp och då möglade det innom någon månad fast man inte hade öppnat burken. Men när jag har kokat upp dem så har de alltid klarat sig sedan öppnade i kylen rätt länge innan de blir dåliga också.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.