Lätt att göra, bra för dom som inte tycker om eller tål mandelmassa/marcipan.
Räcker gott och väl till en tårta för 24 personer.
Perfekt att göra dekorationer, blommor m.m av, och täcka tårtor med så klart.
Instruktioner
- Lägg gelatin och vatten i en kastrull.
Gelatinet ska lösa sig helt i vattnet, på svag värme.
Lägg sedan i fettet och låt den smälta.
Tillsätt baksirapen, och blanda väl.
- Häll upp mestadels av sockret i en stor skål, och häll sedan i den flytande blandningen.
Blanda för hand.
- När fondanten blir fastare, ta upp den och knåda tills den är slät och inte klibbar fast. Tillsätt socker efter behov.
- Om du ska använda fondanten nästa dag (vilket är bäst) låt massan bli lite mindre fast.Plasta in den ordentligt, och låt stå mogna tills nästa dag.
Blanda i vald karamellfärg.
- Förvara i rumstemp
Hållbar i minst 1 mån.
- OBS! Eftersom grädde smälter massan, ska man bre tårtan med något slag av smörkräm innan man täcker den med fondanten!
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
4 msk???? vatten???
ja, kallt vatten det blev kortslutning ngnstans :-(
1.2 dl baksirap eller ½ dl??
120 ml (har jag skrivit i recepter men det blev ändrat på ngt sätt) =blir 1.2 dl
Tack för detta recept, skall prova någon gång. Har undrat hur man gör detta, så att man kunde köpa en liten liten paket i affären så detta blir perfekt!
Kanske bättre att breda på sylt istället, innan man täcker med fondant (istället för smörkräm).
Kanske bättre att breda på sylt istället, innan man täcker med fondant (istället för smörkräm).
Ja , sylten kan man också använda, varför inte.....bara tårtan får vara ganska slät så inga ojämnheter syns på fondanten, men kanske man behöver inte vara så noga...... Och lite vaniljsockret i massan så får den en fin doft av vanilj.