Görs helst i februari för att avnjutas till advent men senast 6 veckor innan den ska drickas
Instruktioner
- Blanda ihop allt i en 10 liters plasthink. Lägg plast/aluminiumfolie över, stick små hål och låt hinken stå i rumstemperatur helt stilla.
- Efter tre veckor bör brygden vara utjäst (kolla så att det slutat bubbla) men glöggen blir bara bättre av stå ett par tre veckor ytterligare.
- Till slut är det att bara att sila glöggen eller använda en hävert, filtrera genom kaffefilter och häll på väl rengjorda flaskor.
- Glöggen blir ännu godare om den får stå och mogna 1 år. Lycka till!
Publicerat den
10 december 2007
Liknande recept
Recept från Odense Marcipan
Sponsrat
Kommentarer
Skriv kommentar
Den bästa glöggen tycker jag. Fick detta recept av en kille i Göteborg för många år sedan, hade tappat bort det , blev glad när jag hittade det på din sida. Jag rekomenderar ALLA ATT PROVA PÅ DETTA RECEPT ! (kan lagras i flera år, blir bättre & bättre)
Nu har jag satt en sats och väntar med spänning på resultatet:)