Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord glögg

(2 kommentarer)  
Skriv ut

Görs helst i februari för att avnjutas till advent men senast 6 veckor innan den ska drickas

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ihop allt i en 10 liters plasthink. Lägg plast/aluminiumfolie över, stick små hål och låt hinken stå i rumstemperatur helt stilla.
  2. Efter tre veckor bör brygden vara utjäst (kolla så att det slutat bubbla) men glöggen blir bara bättre av stå ett par tre veckor ytterligare.
  3. Till slut är det att bara att sila glöggen eller använda en hävert, filtrera genom kaffefilter och häll på väl rengjorda flaskor.
  4. Glöggen blir ännu godare om den får stå och mogna 1 år. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • LillaJa 31 januari 2008

    Den bästa glöggen tycker jag. Fick detta recept av en kille i Göteborg för många år sedan, hade tappat bort det , blev glad när jag hittade det på din sida. Jag rekomenderar ALLA ATT PROVA PÅ DETTA RECEPT ! (kan lagras i flera år, blir bättre & bättre)

  • Bina88 11 februari 2009

    Nu har jag satt en sats och väntar med spänning på resultatet:)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.