Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord havremjölk

 
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

Det är väldigt enkelt att göra sin egen mjölkfria havremjölk! Det är dessutom billigt ;) Mjölken kan användas till det mesta, och kan bli ersättare för komjölk i de flesta recept. Jag fick inspiration från en vegetarisk kokbok, men detta är mitt egna komponerade recept. Receptet ger ca 6 dl havremjölk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mixa havregryn och det mesta (ca 5 dl) av vattnet till en mjölk, späd och mixa med mer vatten om så önskas. Saltet är valfritt att blanda i, ta 1 eller 2 nypor. Förvara i glasburk med lock på i kylskåp (eller annan behållare). Håller ca 3-5 dagar i kylskåp.
  2. Innan servering skaka gärna mjölken ordentligt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.