Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord Katrinplommonpuré – 4 mån

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Det är så himla bra att ha när barnen är hårda i magen. Passar från 4 månader och uppåt

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg dem i blöt i ca 4 timmar. Koka därefter dem i ca 35 minuter eller så mycket att de är mjuka. (Gärna i en teflonbelagd kastrull). Man får tillsätta lite vatten i taget vartefter ungefär 3-4 dl sammanlagt. Det ser man när det börjar ta slut.
  2. Ta av plommonen från spisen och mixa dem ordentligt med en stavmixer. Är purén för fast tillsätt lite mera vatten.
  3. Låt det svalna för att sedan tömma på burkar. (Jag använde mina engångsburkar à 100 ml). 8 stycken burkar blev det.
  4. Hållbar ca: 14 dagar i kylskåp. Går givetvis att frysa in Glöm inte skriva datum när det kokades.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.