Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord mandelmassa

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Denna mandelmassa har familjen som tradition att göra figurer av till varje jul. Vi gör grisar, tomtar och allt som vi kan komma på.

Ingredienser

Instruktioner

Mjölk och mjöl röres i en kastrull på spisen till en fast klump som får svalna. Den skållade och skalade och malda mandeln tillsätts på bakbordet tillsammans med florsockret. Detta står i grundreceptet. När klumpen har svalnat kör jag den med mandel och florsocker i matberedaren och tillsätter någon droppe bittermandelolja. Nu är det bara att köra igång eller färga 1 del röd t. ex och en del grön och behåll 1 del vit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.