Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord pizza med skinka och champinjoner

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

Enkelt recept. Lätt att variera med olika ingredienser/fyllning. En personlig favorit är sardeller, svarta oliver och kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Deg: Häll det ljumma vattnet i en bunke. Tillsätt 1 tsk salt, söndersmulad jäst, olivoljan och rör runt tills jästen löst sig. Tillsätt mjöl och arbeta degen tills den blivit tjock, men fortfarande något kladdig. (Jag använder elvisp med degkrokar till detta). Pudra på mjöl och låt jäsa under handduk i 30 minuter.
  2. Tomatsås: Blanda passerad tomat, tomatpuré, 1 tsk salt, oregano i en liten bunke eller skål. Tillsätt mjöl ifall såsen blir för blaskig.
  3. Fyllning: Tärna skinkan/kasslern. Skölj och skiva champinjonerna, stek i margarinet tills de fått en fin stekyta. Krydda med salt, peppar och vitlökspulver under tiden.
  4. Kavla ut degen på en mjölad ugnsplåt. Smeta på tomatsåsen och lägg på fyllningen. Avsluta med ost.
  5. Grädda i ugn 225 grader 12 minuter.
  6. Ps. Matlagning är ingen exakt vetenskap, smaka ofta och avgör själv ifall du vill ha mer av någon ingrediens.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.