Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjord surkål

 
Skriv ut

Fick receptet av en kompis och den är supergod

Ingredienser

Instruktioner

  1. Strimla kålen med en osthyvel eller i en matberedare med lämplig kniv.
  2. Lägg kålen i en spann och blanda med saltet. Knåda tills det bildas vätska, det kan ta en bra stund, vätskan ska täcka kålen.
  3. Ta något tungt ( jag tog en tegelsten och la i en påse). Lägg en tallrik över kålen och lägg tegelstenen på så att kålen pressas ned av tyngden, se till så att vätska täcker kålen.
  4. Låt stå i rumstemperat i minst 3 dagar, det kommer att bubbla lite om den men det är då jäsningen kommer igång.
  5. Lägg sedan över kålen i glasburkar med ordentliga lock, man kan packa kålen lite och häll över vätskan från spannen i burkarna, fyll på med vanligt kranvatten så att det täcker kålen (jätteviktigt att det täcker).
  6. Ställ sedan burkarna svalt i minst 10 dagar eller mer, helt klart blir den godare med tiden. Ät sen och njut.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.