Fick receptet av en kompis och den är supergod
Instruktioner
- Strimla kålen med en osthyvel eller i en matberedare med lämplig kniv.
- Lägg kålen i en spann och blanda med saltet.
Knåda tills det bildas vätska, det kan ta en bra stund, vätskan ska täcka kålen.
- Ta något tungt ( jag tog en tegelsten och la i en påse). Lägg en tallrik över kålen och lägg tegelstenen på så att kålen pressas ned av tyngden, se till så att vätska täcker kålen.
- Låt stå i rumstemperat i minst 3 dagar, det kommer att bubbla lite om den men det är då jäsningen kommer igång.
- Lägg sedan över kålen i glasburkar med ordentliga lock, man kan packa kålen lite och häll över vätskan från spannen i burkarna, fyll på med vanligt kranvatten så att det täcker kålen (jätteviktigt att det täcker).
- Ställ sedan burkarna svalt i minst 10 dagar eller mer, helt klart blir den godare med tiden. Ät sen och njut.
Publicerat den
6 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar