Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjorda falaffel med gurksalsa

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 35 minuter
Skriv ut

Pannkakslätt recept på läckra falaffel som passar när som helst i veckan.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Mixa ingredienserna snabbt i en matberedare till en grovkornig massa.
  3. Forma smeten till 12 stycken falafelbiffar. Stek dem tills de fått en knaprig yta på bägge sidor. Stek därefter färdigt biffarna i ugn i cirka 10-15 minuter.
  4. Medans falaffeln bakas i ugen, finhacka gurka, tomat, rödlök, persilja. Blanda allt i en skål tillsammans med resterande indigrenser efter egen smak. Done.
  5. Servera falaffeln och salsan med valfritt tillbehöver. T ex couscous eller i pita bröd.
  6. (är du vegan byt ut mjölet till sojamjöl)
  7. Smaklig måltid

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • CatharinaEngberg 8 mars 2015

    Hej! Det står att man kan byta ut mjölet om man är vegan. Jag undrar VILKET mjöl ska man byta ut, för det står inte att det ska vara mjöl i receptet. Mvh Cattis

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.