Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjort apelsinmarmelad med ingefära

 
Skriv ut

Lätt och snabbt gjort till frukosten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tvätt apelsinerna noga.
  2. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Halvera frukterna och pressa saften ur dem. Mät saften och späd eventullt med vatten så att det blir 8 dl.
  3. Blanda saften, skalet och ingefära i en gryta och koka i 5 minuter. Tillsätt syltsocker och koka under omrörning i 3 minuter. Skumma noga.
  4. Häll upp marmeladen på varma, välrengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.