Jättegott men om du har kylen för svalt så får du ha smöret framme en stund innan användning
Instruktioner
- Vispa grädden hårt. Vispa tills det bildas små smörkulor och smöret börjar vattna sig.
- Vänd över smöret i en finmaskig sil. Tryck ut vätskan (kärnmjölken) med baksidan av en matsked. När smöret blivit en hård klump ta upp det i handen och kramar ur resten av kärnmjölken under rinnande vatten.
- Vattnet bör inte vara varmare än smöret, hellre kallare. Var noga med att ”tvätta” smöret ordentligt, det ger längre hållbarhet och smöret blir lättare att smaksätta med te x. olja eller yoghurt.
- När all vätska är borta rulla in havssalt i klumpen och nu har du ditt eget hemmagjorda smör. Här kan du nu välja om du vill smaksätta ditt smör. Antingen med några droppar god olja, som oliv, basilika, vitlök etc. Eller naturell matlagningsyoghurt. Bägge alternativen ger ett mjukare smör.
- Förvara i burk med lock i kylskåp.
Hållbarhet : 1 vecka.
- 3 dl vispgrädde ger ca 100 g smör.
Publicerat den
28 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar