Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmagjort vaniljsocker

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Varför köpa när man kan göra eget

Ingredienser

Instruktioner

Stoppa ner vaniljstänger i en burk strösocker och låt stå ett par veckor - häll bara på mer socker när du använder det.)

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tiol 20 augusti 2008

    Jag såg ett program för några år sedan om Jamie Oliver från England, och då gjorde han vaniljsocker. Han tog 1 kg strösocker, 7-8 vanilstänger, och så i med allt i matberedaren, kör några varv. Ta upp allting och sikta ut bitarna av vaniljstången efter hand som det blev krossade. Man skall alltså sila sockermassan mellan gångerna. Gör detta i 6-7 ggr, eller tills du ser att det ser bra ut i sockret ,UTAN en massa små skalbitar. mvh Tiol

  • Tiol 20 augusti 2008

    Glömde...........sedan skall sockret förvaras i en burk med tättslutande lock. Hej igen............TIOL

  • tintin76 22 mars 2010

    Har provat båda tipsen och de funkar så bra! Är vaniljtokig och har man väl vant sig vid äkta vara kan man inte backa ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.