Varför köpa när man kan göra eget
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
Jag såg ett program för några år sedan om Jamie Oliver från England, och då gjorde han vaniljsocker. Han tog 1 kg strösocker, 7-8 vanilstänger, och så i med allt i matberedaren, kör några varv. Ta upp allting och sikta ut bitarna av vaniljstången efter hand som det blev krossade. Man skall alltså sila sockermassan mellan gångerna. Gör detta i 6-7 ggr, eller tills du ser att det ser bra ut i sockret ,UTAN en massa små skalbitar. mvh Tiol
Glömde...........sedan skall sockret förvaras i en burk med tättslutande lock. Hej igen............TIOL
Har provat båda tipsen och de funkar så bra! Är vaniljtokig och har man väl vant sig vid äkta vara kan man inte backa ;)