Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Hemmavans äppelkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Supergod äppelkaka, knaprig botten och krämig fyllning. Gjort den väldigt många gånger!. OBS! När ni ska värma upp den igen efter nedkylning, värm INTE i microvågsugn. Då blir den blöt och geggig. Värm i vanlig ugn.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser till pajdegen. Finfördela smöret i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut i en pajform, ca 26 cm i dm. Ställ i kylen ca 30 minuter. Bred ut de rivna äpplena över pajskalet. Förgrädda i mitten av ugnen ca 10 min. Vispa ihop äggen med sockret och vaniljsockret. Rör ner créme fraiche och häll blandningen över äpplena i pajskalet. Strö över hackade nötter och mald kanel. Grädda i ca 40 minuter. Servera ljummen med vispad grädde, glass eller vaniljsås.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • sjsj 20 mars 2009

    Denna kaka var verkligen god! Mina barn var helt lyriska. Men jag rörde ner hälften av kanelen i ägg-creme fraîche-blandningen. Nästa gång rör jag nog ner all kanel och pudrar bara över lite. Tack!

  • hanna_s 15 november 2009

    Supergod kaka! Funkade bra att göra med bär, frysta björnbär, också. Förgräddade pajskalet innan jag la på bären.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.