Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Henriks fredagslax

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Älskar lax och detta är ett av favoritrecepten. Gott med tex kroketter. Gör ordentligt med sås (gärna dubbel sats) och använd inte mager variant av creme fraichen till detta. Brukar även lägga på sparris från burk i snyggt mönster. *MUMS*

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i 225°C, ca 20 min.
  2. Servera laxen med vildris och frästa wokgrönsaker.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annelie1969 31 januari 2009

    En god och omtyckt laxrätt som jag provade på.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.