Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Heras grekiska bröd

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Det här är ett supergott bröd med en härligt knaprig yta. Brödet kräver lite tid att göra, men det är det väl värt. Servera det gärna nygräddat med en god ost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dag 1: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Rör ner rågsikten och arbeta degen väl. Ställ den att jäsa övertäckt i ett dygn.
  2. Dag 2: Tillsätt yoghurt, honung, salt och mjöl. Arbeta samman allt till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt ca två timmar.
  3. Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa eller krans.
  4. Lägg brödet på en bakpappersklädd plåt och strö lite mjöl över. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Skär några snitt tvärs över degen. Grädda brödet 15 minuter. Sänk värmen till 200 grader och fortsätt grädda brödet ca 25 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • nataliep 20 december 2008

    "Ta upp degen på ett lätt mjölat bakbord och forma den till en avlång limpa eller krans."- är det då man ska blanda ihop deg 1 med deg2? Hälsningar från mig!

  • Hemma1 14 februari 2010

    När man gör surdegsbröd eller "flerdagarsbröd" brukar man göra en fördeg först, dag . Sedan dag 2 tillsätter man resterande ingredienser i "Fördegen". Så du jobbar i samma degbunke hela tiden, du bara fyller på med mer ingredienser! Lycka till! Mvh Mia

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.