Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herdens kålpaj

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Helförtjust i denna :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatisen. Strimla vitkålen fint och fräs den i smöret tills den blivit mjuk och fått lite färg. Ta ur kålen ur pannan och fräs köttfärsen, krydda med salt och peppar. Blanda ihop kål och köttfärs, tillsätt vatten och smulad buljongtärning och låt puttra under lock i några minuter. Mosa potatisen, blanda med ägg och mjölk och vispa till potatismos, helst med en elvisp. Smörj en form och lägg i köttfärsen.
  2. Bred potatismoset ovanpå och gratinera i ca 200 grader tills potatismoset fått lite färg.
  3. Rätten går bra att frysa.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • zonale 31 maj 2008

    Mycket god och enkel allt i ett rätt. Smaken liknar kålpudding.

  • mammis 20 november 2008

    jättegod kommer att göras fler gånger Mannen i huset saknade förstås sås, så det ska jag fixa nästa gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.