Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herrgårdsfrökens friterade abborrfiléer

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Skär bort alla ben på abborrfilén genom att skära längs med benraden så att abborren blir "byxad".

Ingredienser

Instruktioner

Skär fiskfiléerna i 2-3 cm strimlor. Lägg dem i en skål och häll över marinaden. Låt dra minst 3 timmar. Blanda ungredienserna till såsen. Smaka av med salt och peppar. Salta och vänd fisken i vetemjöl. Se till att mjölet fastnar ordentligt. Fritera filéerna i omgångar, i olja ca 180 grader, 1-2 min. Servera fisken nyfriterad med örtsås. Garnera med friterad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.