Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herrgårdskaka med punsch

(3 kommentarer)  
Herrgårdskaka med punsch Herrgårdskaka med punsch
Skriv ut

Underbart god kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader. Smöra och bröa en rund form som rymmer 1 ½ liter. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt. Koka upp vattnet. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Vänd ner mjöl blandningen i äggsmeten, tillsätt det heta vattnet och rör om snabbt. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter på nedersta falsen. Kolla att smeten har stannat mitt på kakan, annars sjunker kakan ihop när du tar ut den. Låt kakan vila någon minut innan du stjälper upp den på ett kakfat.
  2. Fyllning: Koka upp smör, grädde och vaniljsocker och låt det svalna en stund.
  3. Dela kakan så att den övre delen blir tunnare än den undre. Skeda över krämen och lägg ihop kakan.
  4. Glasyr: Rör ut kakao florsockret med punsch och lite vatten. Bred ut glasyren över kakan och garnera ex med halverade valnötter. Ställ kakan kallt.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Tova-Clara 27 mars 2008

    Den ser mumsig ut. Den har vi inte fått smaka!!!

  • Tova-Clara 16 april 2008

    Nu vet jag hur den smakade.

  • Okänd 14 januari 2010

    MUUMS VAD GOTT! BETYGET BLIR 5/5

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.