- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Detta recept finns i några varianter. Här är min och Husses. Gott och lätt att förbereda. Bra bjudrätt.
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 225 grader.
Mia fräser kycklingfiléerna först /bryner dom
Lägger i ugnsfast smord form.
Gör en röra av kryddor, cr fr, skinka persilja, riven ost o senap, bred ut det över filéerna.
Grädda sen mitt i ugnen 225 grader i 20-25 min.
Serveringsförslag smörfräst spenat och klyftpotatis, även pressad potatis eller ris går mkt bra.
- Mias tillägg:
Sambal oelek - 1 tsk i smeten. Ett par klyftor vitlök hackas o blandas i smeten också.
Avancerat: Om man vill så marinerar man kycklingfiléerna i vitlök, sambal, persilja, olja, lite senap o en skvätt vitt vin - dagen innan.
- Gott!
Publicerat den
9 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Tack! Blir nyårsaftonmat. Läckert! Kramis/Margaretha
Hej mia har lagat din herrgårdskyckling gott det blir fulla poäng tack mia kram /monica
Nu måsta ju jag också prova. Lägger in receptet i min kokbok. Skall bli spännande
Helt klart 5 stjärnor från oss.