Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herrgårdskyckling á la Husse

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Detta recept finns i några varianter. Här är min och Husses. Gott och lätt att förbereda. Bra bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt på ugnen på 225 grader. Mia fräser kycklingfiléerna först /bryner dom Lägger i ugnsfast smord form. Gör en röra av kryddor, cr fr, skinka persilja, riven ost o senap, bred ut det över filéerna. Grädda sen mitt i ugnen 225 grader i 20-25 min. Serveringsförslag smörfräst spenat och klyftpotatis, även pressad potatis eller ris går mkt bra.
  2. Mias tillägg: Sambal oelek - 1 tsk i smeten. Ett par klyftor vitlök hackas o blandas i smeten också. Avancerat: Om man vill så marinerar man kycklingfiléerna i vitlök, sambal, persilja, olja, lite senap o en skvätt vitt vin - dagen innan.
  3. Gott!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • Mallorca 26 december 2008

    Tack! Blir nyårsaftonmat. Läckert! Kramis/Margaretha

  • monicadanell 5 januari 2009

    Hej mia har lagat din herrgårdskyckling gott det blir fulla poäng tack mia kram /monica

  • mamago 17 september 2009

    Nu måsta ju jag också prova. Lägger in receptet i min kokbok. Skall bli spännande

  • Okänd 24 april 2010

    Helt klart 5 stjärnor från oss.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.