Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Herrgårdstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Ett mycket bra recept, som hängt med i många år. Bakas naturligtvis i långpanna, vilket jag älskar.Om man ska ha en riktigt stor tårta kan man grädda 2 st kakor och lägga dem ovanpå varann.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kakan: Rör poröst margarin och socker. Tillsätt äggulorna en i taget. Blanda mjölet med bakpulvret och tillsätt det växelvis med mjölken.
  2. Häll smeten i smord långpanna.
  3. Marängen: Äggvitorna vispas till hård skum. Vänd ner strösockret blandat med vaniljsockret.
  4. Bred marängsmeten över den ogräddade kakan och strö över mandelspån.
  5. Grädda kakan i 175-200* ca 20 min.
  6. Dela kakan rakt av när den kallnat. Bred vispad grädde med ev. dajmhack eller frukt på den ena kakhalvan.
  7. Lägg på den andra kakhalvan och tårtan är klar !

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • starfighter 23 juni 2008

    Toppen-god!! Gjorde den till min sons 1-års kalas, och gjorde den då helt mjölkfri, gick hur bra som helst. Tackar för ett kanon-recept.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.