Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het baconpasta på 10 minuter

(4 kommentarer)  
 • Serverar: 2 portioner
 • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Medan vattnet till pastan kokar upp gör jag denna

Ingredienser

Instruktioner

 1. Dela chilifrukten längst med och skär långa tunna remsor (2-3 mm).
 2. Klipp bacon i ca 1cm breda bitar (ta inte isär utan klipp bara rakt över, de delar sig i pannan)-
 3. Lägg i bacon och chili i stekpannan, stek hårt och rör om kraftigt.
 4. När baconen börjar bli knapperstekta tar du av pannan från spisen och häller i créme fracihe (tips: använd stekspaden att få ut och skrapa burken/). Rör ordenligt och låt vila medan pastan blir klar.
 5. Servera med t.ex. tagliatelle (band spagetti) eller fussili
 6. Tips. Färsk chili kan bytas mot hela torkade frukter som krossas mellan fingrarna men INTE mot chilipulver. Créme fracihe finns som laktosfri om man är känslig för laktos och med olika fetthalter, själv väljer jag den fettsnålaste eftersom smaken inte påverkas enligt mitt tycke. Häll inte bort baconfettet. Väldigt mycket av smaken sitter där inte minst från chilin.
 7. Tänk på att du har chili på fingrarna, att vara obetänksam och t.ex. gå på toaletten kan bli... En svettig historia

Liknande recept

Kommentarer (4)

 • PinkLadie 21 augusti 2008

  Gjorde en barnvänlig variant med thai sweet chili-sås och lite ketchup istället för chilifrukterna... Blev STARKT ändå... så jag spädde med lite grädde *ler* Snabbt, lätt och gott!

 • permat 5 september 2008

  den var okej. God med massor av kryddor. Förmodligen inget jag gör igen... sen så måste du äta sås som en mus eller så e det jag som äter för två. Jag och min sambo fick göra dubbel sats... =O)

 • redd 13 september 2008

  Kanske behöver förtydligas att i receptet är det kokboks portioner. Är man lite större i maten så blir det snarare en portion, sedan beror det på hur mycket sås man vill ha. Personligen ser jag till att köpa bättre pasta och tar inte så mycket sås till. Och som sagt det är riktig snabbmat, räknar man bort tiden för spisen att bli varm tar det 10min från ax till limpa så att säga när man väll gjort den ett par gånger.

 • redd 6 november 2011

  Några tips från kocken. 1. Köper man laktosfritt så är det väldigt lång hållbarhet på mejerivarorna. Bra om man festar hårt och lagar mat sällan eller har det som reserv när man inte orkar göra ordentlig mat. 2. Bacon går väldigt bra att ta från frysen, skära och sedan steka. Av samma anledning som ovan. 3. Det går utmärkt att frysa och sedan tina. Brukar göra större satser när créme fracihe är billigt och frysa och sedan koka pasta och göra nya matlådor allt eftersom.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.