Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het fiskgryta från Thailand

(1 kommentar)  
Skriv ut

Allévo Energi 291 kcal = 1217 KJ Kolhydrater 8,7 g Fett 16,8g Protein 25,7 g Fibrer 2,7 g

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj purjolöken, skala morötter och vitlök. Skär purjolöken och morötterna i sneda skivor. Hacka vitlöken. Skölj chili, tomater och champinjoner. Strimla chilin, skär tomaterna i grova tärningar och champinjoner i tjocka skivor.
  2. Fräs purjolök, morötter och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt chili, tomater, fisksås sweet chili och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter. Lägg i champinjoner och fisk och låt koka några minuter tills fisken är klar. Lägg i koriander och smaka av med limejuice. Servera med nudlar eller jasminris.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • oslostina 7 januari 2012

    Jättegott! Eftersom mitt hushåll består av väldigt många tonåringa grabbar (=vandrande svarta hål) så lade jag till fyra-fem potatisar skurna i små kuber samt två röda paprikor i små bitar. Alla här gillar hyfsat stark mat så vi ökade mängden chili till två stycken plus en 3 cm bit hackad färsk ingefära men uteslöt sweet chilisåsen. Kommer absolut att göra igen!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.