Fantastiskt mustig gryta som smakar underbart kalla dagar.
Stor fördel i smak att tillaga grytan dagen innan.
Instruktioner
- Skär köttet i ca 4 x 4 cm stora bitar.
- Skär paprikan i stora bitar och skiva vitlöksklyftorna tunt.
Fräs paprikorna, lökarna och vitlöken med spiskumminen, mejramen, kanelen (se upp så det inte tar överhanden) och cayennepepparn. Lägg i lagerbladen och tomatpurén och låt fräsa i ytterligare ett par minuter.
- Häll på rödvinet och låt det hela koka medan köttbitarna bryns i en panna.
Lägg de brynta köttbitarna i grytan bland de övriga ingredienserna. Häll lite vatten i pannan där köttet brynts och låt det koka med stekskyn, häll sedan över det i grytan.
Tillsätt buljongen och fyll på med mer vatten så att alla ingredienser i grytan täcks. Låt det koka i ca 1 timme.
- Kontrollera att köttet är färdigt genom att smaka på det. Lyft sedan ur köttet och låt såsen koka ner till dess att den får en simmig konsistens. Häll av vattnet från bönorna och tillsätt dem.
Red eventuellt av med lite maizenamjöl utrört i kallt vatten. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i grytan.
- Potatismos:
Gör ett vanligt potatismos. Smaksätt moset med riven vitlök, lite citronskal, citronsaft, grovhackad persilja, salt, peppar och lite socker.
Publicerat den
5 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar