Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het hargryta med salta citroner

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Funderar du också på vad man ska göra med den fina haren som hänger där hemma efter en trevlig jakt? Jo nog är farmors traditionella recept gott men något roligare kan man prova. Jag kom på denna Marockansk inspirerade hargryta efter förra juljakten. Blev där bjuden på harsoppa lite likt gulasch och så var hjärnan igång när jag fick en hare med hem. De salta citronerna gör en hel del, så ta er tiden att ordna dem.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finstycka den färska haren men behåll en del ben. Bryn köttet och en del av benen i omgångar med spiskumminen, koriander och svartpeppar i en stor stekgryta. Pudra på mjölet. Ta upp köttet på en tallrik. Bryn sedan löken och chilifrukten utan att den tar färg, lägg i paprikan och vitlöken och häll på buljongen och de krossade tomater. Hacka 1 salt citron och rosmarinen fint, lägg i grytan och tillsätt köttet när det kokar. Låt allt koka i ca 2-3 timmar och lägg då i potatisen. Efter 20 minuter är potatisen kokt. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vinner på att göras dagen innan.
  3. Servera med hackad inlagd salta citroner och nybakat bröd.
  4. Smaklig spis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.