En mustig pumpasoppa med pikant salsa och paprika- och vitlöksolja.
Instruktioner
- Skär pumpan i små bitar och koka mjuka tillsammans med 1 dl vatten och en nypa salt. Det tar ca 15 minuter. Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan.
- Blanda pumpa, lök, vitlök och avrunna vita bönor.
Tillsätt vattnet, salta och låt koka ihop ca 5 minuter.
Riv under tiden majskornen från kolvarna på den grova sidan av rivjärnet och hacka basilikan.
Använder du konserverad majs, mixa den med basilikan.
- Rör ner majs och basilika i soppan och koka i ytterligare 5 minuter eller tills den tjocknat.
- Salsa:
Hacka tomater, lök, vitlök och koriander och lägg i en skål. Pressa i citron och smaka av med sambal oelek och salt.
- Paprika- och vitlöksolja:
skala och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en liten kastrull.
Lägg i vitlöken och fritera tils vitlöksskivorna börjar blir bruna, men inte för länge då blir oljan besk.
dra bort grytan från värmen.
Ta upp vitlöken med hjälp av en gaffel. Blanda i paprikapulver i oljan.
- Häll upp soppan i tallrikar och ringla över paprika. och vitlöksoljan. Servera salsan i en skål vid sidan av så alla kan ta till sin soppa.
Servera med surdegsbröd.
Publicerat den
21 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar