Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het höstsoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En mustig pumpasoppa med pikant salsa och paprika- och vitlöksolja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär pumpan i små bitar och koka mjuka tillsammans med 1 dl vatten och en nypa salt. Det tar ca 15 minuter. Finhacka lök och vitlök och fräs i oljan.
  2. Blanda pumpa, lök, vitlök och avrunna vita bönor. Tillsätt vattnet, salta och låt koka ihop ca 5 minuter. Riv under tiden majskornen från kolvarna på den grova sidan av rivjärnet och hacka basilikan. Använder du konserverad majs, mixa den med basilikan.
  3. Rör ner majs och basilika i soppan och koka i ytterligare 5 minuter eller tills den tjocknat.
  4. Salsa: Hacka tomater, lök, vitlök och koriander och lägg i en skål. Pressa i citron och smaka av med sambal oelek och salt.
  5. Paprika- och vitlöksolja: skala och skiva vitlöken. Hetta upp oljan i en liten kastrull. Lägg i vitlöken och fritera tils vitlöksskivorna börjar blir bruna, men inte för länge då blir oljan besk. dra bort grytan från värmen. Ta upp vitlöken med hjälp av en gaffel. Blanda i paprikapulver i oljan.
  6. Häll upp soppan i tallrikar och ringla över paprika. och vitlöksoljan. Servera salsan i en skål vid sidan av så alla kan ta till sin soppa. Servera med surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.