Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Underbart god kyckling till vardag som till fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklinfileèrna i mindre bitar och bryn dem i stekpannan. Salta och peppra och lägg över i en mindre ugnsform. Skala och dela löken i mindre bitar. Riv ingefäran. Skala och hacka vitlöken. Finhacka spansk peppar. Lägg ner i stekpannan och bryn det lätt och häll sen över i formen. Riv skalet på lime och pressa sen ur saften. Blanda ihop alla såsingredienserna och häll såsen över kycklingen. Buljongtärningen smular man ner i såsen. Grädda 15-20 minuter mitt i ugn. 200 grader.
  2. Servera ris och grönsallad till.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • elpatron 4 september 2008

    Och gradantalet på ugnen?

  • elpatron 4 september 2008

    Jag gjorde denna rätten idag, supergod, men jag gjorde om den lite. Tog mindre schalottenlök och la till en halv purkolök, finskurna ringar. Tog bara 1dl grädde och la till 2,5 dl kokosmjölk istället. Tog 4 klyftor vitlök. Satte ugnen på 175° 6ch hade inne rätten drygt 20 min eftersom såsen är kall när den sätts in. Tror min version blev godare, men supergott recept. Den enda som var lite väl mycket var en hel limefrukt med dess saft + skal. Tror det räcker med att riva halva limen och inte pressa ut all saft. Limesmaken blev lite för tydlig. Jag ger en trea, med rätt limemängd och antal grader o receptet hade jag gett 4. Men helt klart en underbart god rätt. Använde dessutom karré istället för kyckling. Mumsigt värre :)

  • elpatron 4 september 2008

    ps. Jo, jag strimlade ner en röd paprika oxo och en bit broccoli, som frästes med det övriga.

  • Avokado 6 september 2008

    Oj då, hade glömt skriva vad ugnen skulle vara på men nu är det åtgärdat. Kan hålla med om att smaken av lime kan bli för markant och tack för tipset att använda purjolök i stället för scharlottenlök. Ska prova med det nästa gång jag gör det.

  • Oskars_mamma 12 september 2008

    Åh vad gott det var! Vi tog purjolök istället för charlotten och kokade ur pannan med såsen innan vi hällde den över kycklingen. Det blev jättebra! Otroligt mycket smak och bra balans. Vi tog en hel lime och upplevde inte alls att den tog över. Ingefäran blev 2,5 msk med råge och det vägde upp tillsammans med de fyra (små) vitlöksklyftorna vi hackade ner. Jag har snott receptet och lagt det på min blogg, hoppas det är okej:) http://stulnarecept.blogspot.com

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.