Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het karré med chili och äppelcidervinäger

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Grillad zuccini är gott till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär löken i klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp så att sockret och saltet löser sig. Låt svalna.
  2. Lägg köttet i en trång bunke. Häll över lagen. Lägg en tallrik över som tyngd. Låt vila i kylskåp i 6–24 timmar.
  3. Sätt ugnen på 150°C. Skala och finhacka löken och vitlöken till rubben. Blanda med alla övriga ingredienser. Ta upp köttet ur lagen och torka av det. Gnid in rubben. Lägg köttet i en ugnssäker form.
  4. Ställ in i nedre delen av ugnen i ca 1 timme eller tills köttet har en innertemperatur på 65°C. Vänd köttet efter halva tiden.
  5. Låt köttet vila ca 15 minuter innan det skärs upp. Hit kan köttet förberedas. Spara stekskyn.
  6. Skär köttet i cm-tjocka skivor. Pensla med lite olja och grilla ca 1 minut på varje sida. Värm stekskyn och ringla över.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.