Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Het kikärtsgryta med tomat och saffran

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ljuvliga smaker i en och samma gryta. Om du inte tycker om hetta- uteslut piri piri och smaka av med lite chiliflakes mot slutet istället. En snabbvariant: Använd färdigkokta kikärter, 400 g. Klar på ca 25 minuter! Gnid brödskivor med vitlök och stek lätt i olivolja. Gott att doppa i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs kikärter, lök, potatis, blekselleri och vitlök i en gryta med olja, saffran och tomatpuré. Häll i vatten och smula ner buljongtärningarna. Lägg ner tomater, lagerblad och piri piri delad på längden. Låt småputtra under lock ca 1 timme.
  2. Servera grytan med en klick aioli och ett surdegsbröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.